Aikuisten Paritanssi


Tanssitunnit:

Uusi kurssi julkaistu 30.9.2020

Harrastajien paritanssitunnit, West coast swing, Kizomba, Paritanssia senioreille, Suomalainen paritanssi, Paritanssin starttikurssiBachata ja salsa.


Paritanssia harrastajille Lissu

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Lissun LA aamu: rumba-bolero, fusku

Lissun LA iltapäivä: tango, hitaat

Lauantaina Lissun tuntien fokuksena on, miten oma ajatteluni vaikuttaa liikkeeseen, ja miten oma liikkeeni vaikuttaa yhteiseen tanssiin. Tätä asiaa tutkitaan päivän lajien kautta kerraten ensin lajien perustanssillisuuteen liittyviä asioita ja antaen sen jälkeen vallan omalle mielelle erilaisten harjoitteiden kautta.

Lissun opetuksen pohjana on vankka tanssillisuus, jota tällä kertaa maustetaan isolla annoksella luovuutta. Uskaltaessasi heittäytyä aistimaan yhteistä tunnetta, tanssiin on mahdollista löytää uusia ulottuvuuksia.


Paritanssia harrastajille Hanna

HANNA TUOMINEN

Hannan SU aamu: Bugg, hitaat

Hannan SU lltapäivä: Hidas bugg

Sunnuntain aamutunneilla harjoittelemme lajille tyypillistä liikkumista hieman nopeampaan bugg -musiikkiin. Saat vinkkejä, miten rohkaistua tulkitsemaan musiikkia, luottaa itseesi ja olla parempi seuraaja/viejä. Saat työkaluja, joiden avulla ymmärrät pariasi paremmin, ja opit miten saat tanssin tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä ja hauskemmalta.

Sunnuntain amutunneilla rauhoitumme lisäksi hitaiden tunnelmaan. Harjoittelemme oman kehon hallinnan ja liikkeen vaikutusta pariin ja parin liikkeeseen. Opit, miten löydät paremman yhteyden pariin, ja miten pystyt itse vaikuttamaan tanssin tunnelmaan. Näiden taitojen avulla pääset luomaan entistä nautittavampaa ja rennompaa tanssia parin kuin parin kanssa, olit sitten harrastaja tai kilpailija.

Sunnuntaina iltapäivällä tunnelmoimme hitaan buggin parissa. Kurssilla löydät työkaluja, joilla ymmärrät pariasi paremmin, ja saat vinkkejä miten pystyt itse vaikuttamaan tanssin tunnelmaan. Opit miten saat tanssin tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä ja hauskemmalta.


West coast swing Starttikurssi

ELINA MAULA

West coast swing Starttikurssi sopii sinulle, joka et ole koskaan aikaisemmin tanssinut lajia. Alkeistunnilla opit lajin perusteita ja saat käsityksen siitä, mitä on west coast swing.

West coast swing on koukuttavan monipuolinen. Se hurmaa monipuolisella musiikilla, josta löytyy suosikkeja jokaiseen makuun. Lajia tanssitaan sekä hitaisiin että nopeisiin kappaleisiin.

Tämä laji vie sydämen!


West coast swing Harrastajat

HANNA TUOMINEN

West coast swing -tunnit soveltuvat sinulle, joka osaat west coast swingin perusteet.

Tällä kurssilla perehdymme west coast swingin liikkeeseen ja parityöskentelyyn, joiden avulla huomaat pystyväsi tanssimaan erilaisten parien kanssa ja reagoimaan yllättävissäkin tilanteissa lisäksi saat tanssin tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä ja hauskemmalta.

West coast swingissä ei ole vain yhtä viejää ja yhtä seuraajaa, vaan tanssi luodaan yhteisenä vuoropuheluna, jossa roolien rajatkin ovat häilyvät. West coast swingin parhaita ja koukuttavimpia puolia ovat juuri parin kanssa improvisoitu musiikintulkinta ja vapaus tehdä tanssista oman näköistä. 

Hannan rennon iloisessa ohjauksessa opit tapoja tulkita musiikkia ja löydät sen avulla keinoja nauttia yhä enemmän yhteisestä tanssista.


Paritanssia senioreille

JARMO LEPPÄKARI 

Opit lavatanssien tavallisimman tanssin foksin perusteet, joilla pärjäät tanssilattialla. Tälle tunnille olet tervetullut, vaikka et olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Tunnilla opetellaan tanssia kurssilaisten tahtiin.


Suomalainen paritanssi

JARMO LEPPÄKARI JA ELINA MAULA

Paritanssi on osa suomalaista perinnettä. Kurssilla opit tuntemaan suomalaista lavatanssikulttuuria, opit ensimmäiset foksin askeleet ja tanssimista parin kanssa.


Bachata, Salsa

MIA FÖRSTI

Bachata ja salsa taster. 

Salsa ja Bachata ovat mukaansa tempaavia, iloisia ja rentoja paritansseja, jotka sisältävät paljon kuvioita. Nämä tanssit ovat erittäin suosittuja ympäri maailman, etenkin nuorison keskuudessa. Musiikki on monipuolista ja menevää latinomusiikkia, ja se saa sinut helposti ihastumaan näihin tansseihin.

Bachata on paritanssi, jonka musiikki on aistillisen romanttista. Tämän tanssin peruskuviot on helppo oppia.

Salsa on tanssi- ja musiikkilaji, joka on syntynyt perinteisistä kuubalaisista rytmeistä. Tanssi on vauhdikasta ja iloista.


Kizomba

MIA FÖRSTI

Kizomba on helposti opittava, kaunis ja sensuelli paritanssi, jota tanssitaan paljon kiinteässä otteessa lähellä paria. Vahva ja voimakas latinalaispohjainen kizomba -musiikki saa sinut ihastumaan tanssiin.

Paritanssin starttikurssi

JARMO LEPPÄKARI JA ELINA MAULA 

Paritanssin starttikurssilla edetään vartaloa kuunnellen ja pari huomioiden. Kurssi on ikärajaton, joten kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Opit lavatanssien tavallisimman tanssin foksin perusteet, joilla pärjäät tanssilattialla. Tälle tunnille olet tervetullut, vaikka et olisi koskaan tanssinut askeltakaan tai muuten haluat opetella asioita rauhallisesti edeten.