Opettajat 2021


Dancing Kokkola 2021 huipputiimi


Paritanssi

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Lissu pitkänlinjan tanssin ammattilainen, joka on päätyökseen kouluttanut tanssinopettajia Oulun seudun ammattikorkea-koulussa lähes 30 vuoden ajan.

Lissun oma tanssitausta on vakio- ja latinalaistansseissa, joissa hän kuului parinsa kanssa Suomen kärkipareihin 1980- ja 1990 -luvuilla. Tanssinopettajana Lissu on toiminut yli 30 vuoden ajan ja työuran varrelle on kuulunut kaikenikäisten ja tasoisten tanssijoiden opettaminen ja valmentaminen sekä tanssikouluyrittäjänä toimiminen.

Lissun ehdoton vahvuus on pitkä ura tanssinopettajana ja -kouluttajana sekä monipuolinen ja avarakatseinen näkemys tanssinkentästä. Tämän kautta hän pystyy aistimaan kentän tarpeita ja löytää sopivat verkostoitumisen tavat laajasta yhteistyöverkostostaan. Tanssitoimijoiden kaikenlainen yhteistyö on yksi Lissun toiveista. Mitä enemmän tanssijoita saadaan tämän hienon harrastuksen pariin sitä enemmän jokaiselle toimijalle riittää töitä.

www.tanssintahti.com


Paritanssi, West coast swing

HANNA TUOMINEN

Hanna opettaa monia paritansseja ympäri Suomea. Erityisesti swing-tanssit ovat vieneet Hannan sydämen, ja hän pyrkiikin kehittämään niiden opetusta omassa työssään aktiivisesti. West coast swingiä Hanna kiertää opettamassa ja tuomaroimassa, myös ulkomailla. Ennen siirtymistä päätoimiseksi tanssinopettajaksi Hanna toimi ammatillisena opettajana useita vuosia, joten voisi sanoa opettamisen olevan hänelle elämäntapa.

Hannan tunneilla keskitytään tanssimiseen: hyvään tekniikkaan, vartalonkäyttöön, musiikintulkintaan sekä toimivaan parityöskentelyyn, jotta molemmat voivat tanssia entistä paremmin. Tanssiminen on hauskaa ja se pitää voida myös näyttää, laadukkaasti se tuntuu vielä paremmalta.

Hanna haluaa jokaisen kehittyvän, omalla tavallaan ja löytävän juuri itselleen sopivan tavan tanssia. Hanna onkin aloittanut tanssimisen vasta aikuisena, joten hän muistaa kuinka haastavalta se voi tuntua alussa, mutta kuinka palkitsevaa uuden oppiminen ja kehittyminen on. Tämän vuoksi juuri tanssiharrastustaan aloittavat ihmiset ovatkin Hannalle sydäntä lähellä.

Vaikka Hanna kilpaileekin aktiivisesti, on tanssissa hänelle tärkeintä silti sen sosiaalisuus. Hanna tanssiikin mielellään kaiken tasoisten tanssijoiden kanssa. Tanssia luodaan yhdessä, jossa molemmilla on oma tärkeä roolinsa, toisiaan täydentäen. Tanssi onkin parhaimmillaan täyttä tunnetta, yhdessä parin kanssa.

Opetustyyli tunneilla on rento ja selkeä, ja aina pilke silmäkulmassa. Ota siis tunneille mukaasi leppoisa asenne ja halu kehittyä. Tunneilta löydät haasteita vaikka olisitkin pidempään tanssinut, ja tuntien jälkeen lähdet toivottavasti kaikkesi antaneena. Tanssissa riittää haasteita ja tekniikkaa opeteltavaksi juuri niin paljon, kuin itse haluat.

Opetuksen laatu, kehittyminen ja ajankohtainen tieto on tärkeää Hannalle, "Mitä enemmän tiedän, sitä enemmän haluan tietää". Tämä nainen arvostaa opetuksessa oppilaan kokonaisvaltaista opetusta ja hyvinvointia, joten tanssinopettajan tutkinnon lisäksi taskusta löytyy liikunnan ammattitutkinnon sekä mentaalivalmennuksen Licensed Trainer of NLP®. Ohjaajien kurssilla saakin vinkkejä siitä miten voit saada ihmiset oppimaan entistä paremmin. Opettaminen ja tanssinopetuksen kehittäminen on Hannan sydäntä lähellä, jotta mahdollisimman moni löytää tämän hienon harrastuksen pariin.

Hannan ajatuksia löytyy nettisivuilta ja blogista www.hannatuominendance.com

Facebook

Instagram 


Paritanssi, West coast swing

ELINA MAULA

Elina on Dancing Kokkola -festivaalin ideanikkari ja toinen kantava voima. Elinan tavoitteena on saada tanssin iloa jaettua ihan jokaiselle!

Elinan kipinä lavatansseihin syttyi opiskeluaikana Rovaniemellä, ja polku vei Ouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi. Valmistumisen jälkeen, syksystä 2010 asti Elina on opettanut suomalaisia lavatansseja viikoittain eri yhteisöissä Pietarsaaren seudulla.

Perinteisistä lavatansseista Elinan suosikkeja ovat hitaat, mutta kaikki lajit viehättävät omalla tavallaan ja eri tilanteissa suosikit vaihtelevat. West coast swing vei Elinan sydämen monipuolisuudellaan ja musiikillaan. Lyhyen mutta sitäkin ahkeramman treeanuksen jälkeen Elina alkoi pitää lajin viikkotunteja Pietarsaaressa syksyllä 2013.

Opettajana Elina on iloinen ja kannustava. Toisinaan mennään vauhdilla eteenpäin kuvioita ja musiikintulkintaa, toisinaan keskitytään vahvasti tekniikkaan ja parityöskentelyyn. Perustan huolellinen opettelu on tälle opettajalle tärkeää, mutta myös tanssin ja liikkumisen ilo!


Paritanssi

JARMO "JASKA" LEPPÄKARI

Jaska toimii Dancing Kokkola -festivaalin ideanikkarin Elina Maulan tukena ja turvana.

Jaskan tanssitaival alkoi varsinaisesti Kilpatanssiseura Kokkolan Cortén alkeiskurssilla vuonna 1984. Innostus oli niin voimakasta, että jo muutaman vuoden kuluessa alkoi samaisen alkeiskurssin ohjaaminen. Suomen Tanssiurheiluliiton sekä Suomen Urheiluliiton valmentajakoulutuksien opeista ja taidoista on sittemmin ollut suuri hyöty.

Suomen Tanssinopettajain liiton Seuratanssiopettaja 1. tason tutkinnon Jaska suoritti vuonna 2000. Valmistautumisen tutkintoon hän aloitti itse opiskellen vuonna 1997. Vuonna 1999 alkoivat Suomen Seuratanssiliiton ohjaajakurssit. Jaska suoritti Perus- ja Jatkotason kurssit sekä joitakin syventäviä kursseja. Suureksi hyödyksi tanssin opetuksessa on myös Kuntohoitajan koulutus vuodelta 1993.

Vuoden 2000 tammikuusta alkaen Jaska on toiminut päätoimisena tanssinopettajana omalla toiminimellä. Jaskan talvikaudet menevät opettaen eri Työväen- ja Kansalaisopistoissa, pääsääntöisesti ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Kesäkaudella työ muodostuu omista kursseista. Yhteistyötä hän tekee myös seuratanssiseurojen Kokkolan Tanssiklubi ja Tanssiseura Vaihtoaskel kanssa.

www.jaskadansa.fi


Baletti

RAIJA ILO

 Tankotanssi

SALLA VIRTANEN

Salla on musiikkipedagogiikan opiskelija ja ammattimuusikko Kokkolasta. Tankotanssi astui Sallan elämään jo vuosia sitten ja on jollain tasolla pysynyt aina mukana kiireisestä elämästä huolimatta. Salla on ohjannut tankotanssia Studio Dancementilla tammikuusta 2018 ja tankotanssia sekä ilmajoogaa Himangalla. Tankotanssin myötä kiinnostus heräsi myös muuta ilma-akrobatiaa kohtaan, joten laji todella vie mennessään - hyvällä tavalla!

www.studiodancement.com 


Soolotanssi, kizomba, bachata, salsa

MIA FÖRSTI

Mian tanssiharrastus alkoi syksyllä 2005 lavatanssien selviytymiskurssista. Tanssikärpänen puri kovaa ja kurssista lähtien Mia on kulkenut ympäri Suomen ja myös ulkomailla tanssikursseilla, -tapahtumissa ja ohjaajakoulutuksissa. Jo kolmen vuoden harrastamisen jälkeen Mia alkoi ohjata paritanssia Kokkolan Tanssiklubilla. Suosittuja soolotanssitunteja Mia alkoi ohjata Kokkolassa 2011. 

Ohjaajana Mia on iloinen ja kannustava. Mia opettaa asiat perusteellisesti ja ymmärrettävästi.

Tanssilajien suhteen Mia on kaikkiruokainen, mutta lähimpänä sydäntä ovat lattarit ja swingtanssit. Jokainen laji on silti ihana omalla tavallaan ja suurin nautinto tuleekin, kun saa tanssia kaikkia lajeja monipuolisesti.

Mia on päivittänyt taitojaan suorittamalla SUSELin seuratanssin perusohjaajatutkinnon ja seuratanssinohjaajatutkinnon sekä tanssiliikuntaohjaajan 1-tason tutkinnon. Mia perusti oman toiminimen MiunTanssi vuonna 2015.

Facebook 


Vannetanssi

SARA AIROLA

Sara on sirkustaiteilija sekä kokkolalaisen Sirkuskoulu Kuun toinen omistaja ja pääopettaja. Saran päälajeina sirkuksessa ovat hulavanne, vannetanssi sekä ilma-akrobatia.

Opetuksessa sirkusopinnot, tanssiliiketerapia ja dance animateuring  näkyvät niin, että oppilaat saavat rennossa ja haskassa mutta haasteita antavassa opetuksessa löytää oman tyylinsä ja uusia yllättäviä puolia itsestään kokeillen erialisia teknisiä ja improvisoituja harjoitteita.

www.sirkuskoulukuu.fi 


Karnevaalisamba

KARNEVAALISAMBA


www.samba-el-gambo.com

Ajattelu ja onnistuminen

ANKI MANNSTRÖM

Seminaarin luennoitsijan esittely tulossa tähän.

BestMe Anki Mannström