Nuoret

Nuorten tanssitunnit

Valikoimassa soolotanssi- ja paritanssitunteja.

Soolotanssien tarjonnasta löydät balettia, hiphopia, karnevaalisambaa, nykytanssia, soolotanssia ja tankotanssia. Haastavasta maineestaan huolimatta tankotanssin perusteet voi oppia ihan jokainen. Rohkeasti mukaan!

Paritanssitunneilla pääset tutustumaan nuoria kiinnostaviin lajeihin. Menevä, helppo fusku nappaa mukaansa. Taster -tunnilla ryhmä voi valita west coast swingiä, joka hurmaa nykymusiikin soundeilla.

Soolotanssitunnit

Baletti, Hiphop, Karnevaalisamba, Nykytanssi, Soolotanssi ja Tankotanssi.

Baletti Nuoret 11-15v

RAIJA ILO 

Nuorten balettitunnilla harjoitellaan baletin perustaitoja ikäryhmälle sopivin harjoittein balettitangon äärellä sekä keskilattialla. Lempeän kannustavan Raijan ohjauksessa koet elämyksiä ja opit linjakasta, ryhdikästä ja sulavaa liikkumista.

Ota varusteiksi vartalonmyötäinen vaatetus. Vaatetus auttaa opettajaa näkemään, että liikkeet suoritetaan oikein ja vältetään väärä rasitus keholle. Laita hiukset kiinni ja laita jalkaan tossut tai sukat. Huomaa, salissa ei saa käyttää kenkiä.

Hihpop Nuoret 11-15v

NORA KUHLSTRÖM

Street-lajeista varmasti tunnetuin hiphop on tempoltaan vauhdikas katutanssilaji. Hiphop Nuoret -tunnilla harjoitellaan erilaisia askeleita ja liikkeitä hiphopin varhaisesta old school -tyylistä tämän päivän liikkeisiin ja tehdään lisäksi lyhyt koreografia. Tunnilla tulevat tutuiksi hiphopin erilaiset groovet eli vartalon syke ja aksentit sekä tanssiin olennaisesti kuuluvat rytminvaihdokset. Tunti on alkeistason tunti, joten jokainen voi tulla mukaan myös ilman aiempaa kokemusta.

Ota varusteiksi mukavat tanssivaatteet, joissa on helppo liikkua, kengät sekä vesipullo.

Karnevaalisamba Nuoret 11-15v

ANNUKKA LUOKKALA 

Karnevaalisambaan kuuluvat näyttävät liikkeet, näyttävät asut ja tanssillinen riemu. Nuorten karnevaalisambatunnilla opit samban perusaskelia, käsiliikkeitä ja tanssillista itseilmaisua. Tunnilla tehdään pieniä sarjoja sekä kuunnellaan rytmejä. Tunti sopii kaikille, taitotasoon katsomatta. 

Tutustumistunnilla tanssitaan sukkasillaan tai tanssitossuilla. Huomaa, salissa ei saa käyttää kenkiä.

Nykytanssi Nuoret 15-20v

ELENI PIERIDES

Tunnilla keskitytään kahteen nykytanssin peruselementeistä: eri tasoissa tanssimiseen, sekä oman liikkeen tuottamiseen eli improvisointiin. Aikaisempi tanssikokemus ei ole välttämätön. Tunti sopii kaikille taidetanssista kiinnostuneille.

Eri tasoissa tanssiminen viittaa vertikaalitasojen käyttöön lattiasta kattoon. Perusharjoitteissa edetään tilassa erilaisin tanssiteknisin keinoin mm. rullaten, kiertäen selkärankaa, työntäen lattiaa vasten käsin ja jaloin, kävellen, hyppien ja pyörien. Improvisoinnissa eli oman liikkeen tunnustelussa pääset mukaan selkeisiin, helposti lähestyttäviin harjoitteisiin. Opit tekemään liikettä eri suuntiin, käyttäen eri kehonosia, eri liikelaatuja ja dynamiikkaa.

Ota varusteiksi mukavat tanssivaatteet, joissa on helppo liikkua sekä vesipullo. Laita jalkaan sukat, tai voit olla myös paljain jaloin. Huomaa, salissa ei saa käyttää kenkiä.

Soolotanssi

MIA FÖRSTI

Soolotanssitunnilla voit fiilistellä rentoa, tanssillista tunnelmaa ilman paria. Pääset nauttimaan lattari-, swing- ja lavatanssimusiikkien tahtiin liikkumisesta hauskaa pitäen. Tunnilla opit paritanssinakin tanssittavien tanssien perusaskeleita, tekniikkaa ja kuvioita kuin huomaamatta. Soolotanssi sopii kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille.

Laita päälle rennot vaatteet, hyvät kengät (esim. lenkkarit), ota mukaan hikipyyhe ja vesipullo ja lähde nauttimaan rennosta tunnelmasta ja ihanasta musiikista hyvään seuraan!

Nykytanssi Aikuiset 15v- Kaikenkykyisille

ELENI PIERIDES

Integroidulle tunnille ovat tervetulleita mahdolliset avustajat. Valitettavasti tanssisaliin ei ole esteetöntä pääsyä (3 krs.).

Tunnilla tutustutaan omaan tanssiin, yhdessä. Tanssillisten perusharjoitteiden lisäksi tehdään esillä olemisen harjoituksia, joiden tarkoituksena on kannustaa ja kohottaa yhteisöllisyyden ja hetken jakamisen tuntemuksia. Perusharjoitteisiin kuuluvat yhteinen, helposti lähestyttävä lämmittely piirissä, salin poikki kulku ohjatusti mm. eri kehonosien liikkeen johdatellessa tanssia, ja oma kehollinen tulkinta eri mielikuvien ja musiikin tyylien keinoin.

Esillä olemisen harjoitteet ovat hauskoja ja mielialaa nostattavia liikkeellisiä tehtäviä piirissä, joihin on helppo heittäytyä mukaan.

Ota varusteiksi mukavat tanssivaatteet, joissa on helppo liikkua sekä vesipullo. Laita jalkaan sukat, tai voit olla myös paljain jaloin. Huomaa, salissa ei saa käyttää kenkiä.

Tankotanssi

SALLA VIRTANEN

Tankotanssi sopii kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille. Tunti on alkeistason tunti, joten jokainen voi tulla mukaan myös ilman aiempaa kokemusta. Tunnilla opit erilaisia akrobaattisia liikkeitä sekä lyhyen liikesarjan, joka tehdään lattian ja katon väliin pingotetun tangon varassa. Hiki ja nauru on taattu tällä koukuttavan lajin tunnilla!

Huomaa, tunnilla harjoitellaan vuorotellen, kaksi tanssijaa yhtä tankoa kohden.

Ota varusteiksi juomapullo, urheilutoppi/t-paita, pyyhe tangon kuivaamiseen, urheilushortsit sekä pidemmät joustavat housut mikäli haluat käyttää alkulämmittelyyn pidempiä housuja.

Paritanssitunnit

Paritanssi, West coast swing Alkeet ja Harrastajat.

Nuoret Paritanssi La, alle 30v

HANNA TUOMINEN

Tunti on peruttu vähäisen ennakkoilmoittautumisen vuoksi. 

Nuorten paritanssitunnit alkavat perusteista, joten et tarvitse aiempaa tanssikokemusta. Fusku on mukava laji tanssiharrastuksen aloittamiseen. Se on helppo paritanssi, jossa tanssitaan kädenalikuvioita. Tunneilla pääset tanssimaan radiosta tuttuihin biiseihin rennolla fiiliksellä.

Nuorten Paritanssi Taster -tunnilla tutustut ryhmän toiveiden mukaan muihin nuorten suosimiin paritansseihin, kuten west coast swing ja bugg. Lähde rohkeasti mukaan testaamaan paritanssia Hannan rennon iloisessa ohjauksessa.

West coast swing

HANNA TUOMINEN

West coast swing -tunnit soveltuvat sinulle, joka olet juuri oppinut west coast swingin alkeet tai olet jo useammankin vuoden harrastanut lajia.

Tällä kurssilla perehdymme west coast swingin eri elementteihin ja termeihin. Oletko aina halunnut ymmärtää mitä tarkoittaa esim. stretch, compression, prep, anchor, connection, frame, conversation, posting, musicality tai movement?

West coast swing -kurssilla tarkastelemme aluksi omaa liikettä ja liikkumista. Etenemme parin kanssa yhdessä tehtäviin harjoitteisiin, jotta opimme ymmärtämään miten minun liikkeeni vaikuttaa connectioniin ja pariin. Kurssilla opit keinoja, joilla ymmärrät pariasi paremmin, ja opit miten saat west coast swingin tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä ja hauskemmalta.

West coast swingissä ei ole vain yhtä viejää ja yhtä seuraajaa, vaan tanssi luodaan yhteisenä vuoropuheluna, jossa roolien rajatkin ovat häilyvät. West coast swingin parhaita ja koukuttavimpia puolia ovat juuri parin kanssa improvisoitu musiikintulkinta ja vapaus tehdä tanssista oman näköistä. Hannan rennon iloisessa ohjauksessa opit tapoja tulkita musiikkia ja löydät sen avulla keinoja nauttia yhä enemmän yhteisestä tanssista.

West coast swing Alkeet

ELINA MAULA

Tunti on peruttu vähäisen ennakkoilmoittautumisen vuoksi. 

West coast swing Alkeet -tunnit soveltuvat sinulle, joka et ole koskaan aikaisemmin tanssinut lajia. Alkeistunnilla opit lajin perusteita ja saat käsityksen siitä, mitä on west coast swing.

West coast swing on koukuttavan monipuolinen. Se hurmaa monipuolisella musiikilla, josta löytyy suosikkeja jokaiseen makuun. West coast swingiä tanssitaan muun muassa uusimpiin listahitteihin, lyyrisiin balladeihin ja bluesiin. Lajia tanssitaan sekä hitaisiin että nopeisiin kappaleisiin.

West coast swing on vientiin ja seuraamiseen pohjautuvaa, improvisoitua paritanssia, jossa musiikintulkinnalla on suuri rooli. Lajille on luonteenomaista, että viejän lisäksi myös seuraaja voi vaikuttaa paljon tanssin kulkuun. Perusaskel on rullaava, siinä ei ole joustoa. Parin välinen liike on kuminauhamaisen elastista. Tämä laji vie sydämen!

Ilmoittaudu kurssille parin kanssa tai ilman.

Valitse ilmoittautumislomake linkin takaa: Soolotanssit, Tanssipaketit ja Paritanssit. Löydät ilmoittautumisesta sekä tunneista lisää tietoa ilmoittautumislomakkeelta. Muista tallentaa tunnukset, jotka ohjelma sinulle lähettää, jotta pääset myöhemmin tarkastelemaan ilmoittautumisiasi.