Opettajat 2020

Opettajien esittely

Dancing Kokkola 2020 huipputiimi

Paritanssi

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Lissu pitkänlinjan tanssin ammattilainen, joka on päätyökseen kouluttanut tanssinopettajia Oulun seudun ammattikorkea-koulussa lähes 30 vuoden ajan.

Lissun oma tanssitausta on vakio- ja latinalaistansseissa, joissa hän kuului parinsa kanssa Suomen kärkipareihin 1980- ja 1990 -luvuilla. Tanssinopettajana Lissu on toiminut yli 30 vuoden ajan ja työuran varrelle on kuulunut kaikenikäisten ja tasoisten tanssijoiden opettaminen ja valmentaminen sekä tanssikouluyrittäjänä toimiminen.

Lissun ehdoton vahvuus on pitkä ura tanssinopettajana ja -kouluttajana sekä monipuolinen ja avarakatseinen näkemys tanssinkentästä. Tämän kautta hän pystyy aistimaan kentän tarpeita ja löytää sopivat verkostoitumisen tavat laajasta yhteistyöverkostostaan. Tanssitoimijoiden kaikenlainen yhteistyö on yksi Lissun toiveista. Mitä enemmän tanssijoita saadaan tämän hienon harrastuksen pariin sitä enemmän jokaiselle toimijalle riittää töitä.

www.tanssintahti.com

Paritanssi, West coast swing

HANNA TUOMINEN

Hanna opettaa monia paritansseja ympäri Suomea. Erityisesti swing-tanssit ovat vieneet Hannan sydämen, ja hän pyrkiikin kehittämään niiden opetusta omassa työssään aktiivisesti. West coast swingiä Hanna kiertää opettamassa ja tuomaroimassa, myös ulkomailla. Ennen siirtymistä päätoimiseksi tanssinopettajaksi Hanna toimi ammatillisena opettajana useita vuosia, joten voisi sanoa opettamisen olevan hänelle elämäntapa.

Hannan tunneilla keskitytään tanssimiseen: hyvään tekniikkaan, vartalonkäyttöön, musiikintulkintaan sekä toimivaan parityöskentelyyn, jotta molemmat voivat tanssia entistä paremmin. Tanssiminen on hauskaa ja se pitää voida myös näyttää, laadukkaasti se tuntuu vielä paremmalta.

Hanna haluaa jokaisen kehittyvän, omalla tavallaan ja löytävän juuri itselleen sopivan tavan tanssia. Hanna onkin aloittanut tanssimisen vasta aikuisena, joten hän muistaa kuinka haastavalta se voi tuntua alussa, mutta kuinka palkitsevaa uuden oppiminen ja kehittyminen on. Tämän vuoksi juuri tanssiharrastustaan aloittavat ihmiset ovatkin Hannalle sydäntä lähellä.

Vaikka Hanna kilpaileekin aktiivisesti, on tanssissa hänelle tärkeintä silti sen sosiaalisuus. Hanna tanssiikin mielellään kaiken tasoisten tanssijoiden kanssa. Tanssia luodaan yhdessä, jossa molemmilla on oma tärkeä roolinsa, toisiaan täydentäen. Tanssi onkin parhaimmillaan täyttä tunnetta, yhdessä parin kanssa.

Opetustyyli tunneilla on rento ja selkeä, ja aina pilke silmäkulmassa. Ota siis tunneille mukaasi leppoisa asenne ja halu kehittyä. Tunneilta löydät haasteita vaikka olisitkin pidempään tanssinut, ja tuntien jälkeen lähdet toivottavasti kaikkesi antaneena. Tanssissa riittää haasteita ja tekniikkaa opeteltavaksi juuri niin paljon, kuin itse haluat.

Opetuksen laatu, kehittyminen ja ajankohtainen tieto on tärkeää Hannalle, "Mitä enemmän tiedän, sitä enemmän haluan tietää". Tämä nainen arvostaa opetuksessa oppilaan kokonaisvaltaista opetusta ja hyvinvointia, joten tanssinopettajan tutkinnon lisäksi taskusta löytyy liikunnan ammattitutkinnon sekä mentaalivalmennuksen Licensed Trainer of NLP®. Ohjaajien kurssilla saakin vinkkejä siitä miten voit saada ihmiset oppimaan entistä paremmin. Opettaminen ja tanssinopetuksen kehittäminen on Hannan sydäntä lähellä, jotta mahdollisimman moni löytää tämän hienon harrastuksen pariin.

Hannan ajatuksia löytyy nettisivuilta ja blogista www.hannatuominendance.com

Facebook

Instagram 

Paritanssi

ELINA MAULA

Elina on Dancing Kokkola -festivaalin ideanikkari ja toinen kantava voima. Elinan tavoitteena on saada tanssin iloa jaettua ihan jokaiselle!

Elinan kipinä lavatansseihin syttyi opiskeluaikana Rovaniemellä, ja polku vei lopulta Ouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi. Valmistumisen jälkeen, syksystä 2010 asti Elina on opettanut suomalaisia lavatansseja viikoittain eri yhteisöissä Pietarsaaren seudulla.

Perinteisistä lavatansseista Elinan suosikkeja ovat hitaat, mutta kaikki lajit viehättävät omalla tavallaan ja eri tilanteissa suosikit vaihtelevat. West coast swing vei Elinan sydämen 2012 ja viikkotunnit alkoivat pyöriä Pietarsaaressa syksyllä 2013.

Opettajana Elina on iloinen ja kannustava. Toisinaan mennään vauhdilla eteenpäin kuvioita ja musiikintulkintaa, toisinaan keskitytään vahvasti tekniikkaan ja parityöskentelyyn. Perustan huolellinen opettelu on tälle opettajalle tärkeää, sillä sen varaan rakennetaan koko maailma, ainakin paritanssin maailma!

Paritanssi

JARMO "JASKA" LEPPÄKARI

Jaska toimii Dancing Kokkola -festivaalin ideanikkarin Elina Maulan tukena, ja toivottavasti myös turvana, tapahtuman ideointi-, rakennus- ja toteutusvaiheissa.

Jaskan tanssitaival alkoi varsinaisesti Kilpatanssiseura Kokkolan Cortén alkeiskurssilla vuonna 1984. Innostus oli niin voimakasta, että jo muutaman vuoden kuluessa alkoi samaisen alkeiskurssin ohjaaminen. Suomen Tanssiurheiluliiton sekä Suomen Urheiluliiton valmentajakoulutuksien opeista ja taidoista on sittemmin ollut suuri hyöty.

Suomen Tanssinopettajain liiton Seuratanssiopettaja 1. tason tutkinnon Jaska suoritti vuonna 2000. Valmistautumisen tutkintoon hän aloitti itse opiskellen vuonna 1997. Vuonna 1999 alkoivat Suomen Seuratanssiliiton ohjaajakurssit. Jaska suoritti Perus- ja Jatkotason kurssit sekä joitakin syventäviä kursseja. Suureksi hyödyksi tanssin opetuksessa on myös Kuntohoitajan koulutus vuodelta 1993.

Vuoden 2000 tammikuusta alkaen Jaska on toiminut päätoimisena tanssinopettajana omalla toiminimellä. Jaskan talvikaudet menevät opettaen eri Työväen- ja Kansalaisopistoissa, pääsääntöisesti ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Kesäkaudella työ muodostuu omista kursseista. Yhteistyötä hän tekee myös seuratanssiseurojen Kokkolan Tanssiklubi ja Tanssiseura Vaihtoaskel kanssa.

www.jaskadansa.fi

Nykytanssi, Taidetanssipaja

ELENI PIERIDES

Eleni Pierides (1986) on tanssitaiteilija ja -pedagogi Keski-Pohjanmaalta. Hänellä on kattava kansainvälinen kokemus tanssin vapaalla kentällä (Suomi, Belgia, Ranska, Tanska).

Eleni tekee säännöllisesti yhteistyötä suomalaiskoreografien kanssa (mm. Anna Mustonen, Taneli Törmä), opettaa Kokkolan seudulla ja Kannuksessa tanssia eri ikäisille, sekä ruokkii uteliaisuuttaan ja yhteistyöhaluaan niin taiteellisella tutkimustyöllä kuin luottamustehtävillä. Hän on toiminut mm. Keski-Pohjanmaan Kansanopiston tanssitaiteen linjan vastaavana opettaja ja on Kokkolan Talvitanssit -festivaalia järjestävän yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Keski-Pohjanmaan Kansanopisto

Kokkolan Talvitanssit


Baletti

RAIJA ILO


Street ja hiphop

NORA KUHLSTRÖM

Nora on vuonna 2017 Kokkolaan perustetun ensimmäisen street -painotteisen tanssistudion Studio Dancementin perustaja ja ohjaaja.

Nora on kerännyt kokemusta useista eri lajeista niin kilpatasolla kuin harrastuksena. Kuitenkin asennetta ja energiaa vaativat street -lajit ovat aina vieneet mennessään ja tuntuneet omimmalta! Nora pyrkii kehittymään ja kehittämään itseään monipuolisesti useiden eri tanssilajien parissa. Hän kiertääkin ympäri Suomea huippujen tanssijoiden ja opettajien opissa. Etenkin tanssistudion omistajan roolissaan hän haluaa antaa asiakkailleen parasta ja pitää huolen, että opetus on monipuolista ja laadukasta. Nora on innostava ja energinen opettaja ja panostaa tunneillaan hyvän fiiliksen kautta tekemiseen!

www.studiodancement.com

Tankotanssi

SALLA VIRTANEN

Salla on 23-vuotias ammattimuusikko Kokkolasta. Tankotanssi astui Sallan elämään jo vuosia sitten ja on jollain tasolla pysynyt aina mukana kiireisestä elämästä huolimatta. Salla on ohjannut tankotanssia Studio Dancementilla 1,5 vuotta. Tankotanssin myötä kiinnostus heräsi myös muuta ilma-akrobatiaa kohtaan, joten hän sanookin, että laji todella vie mennessään - hyvällä tavalla! 

www.studiodancement.com 

Soolotanssi, kizomba, bachata, salsa

MIA FÖRSTI

Mian tanssiharrastus alkoi syksyllä 2005 lavatanssien selviytymiskurssista. Tanssikärpänen puri kovaa ja kurssista lähtien Mia on kulkenut ympäri Suomen ja myös ulkomailla tanssikursseilla, -tapahtumissa ja ohjaajakoulutuksissa. Vuonna 2008 Mia alkoi ohjata Tanssiklubilla aloittaessaan SUSELin seuratanssin perusohjaajatutkinnon, josta hän valmistui syksyllä 2009. Seuratanssinohjaajatutkinnon hän suoritti helmikuussa 2017.

2011 vuodesta saakka Mia on ohjannut myös soolotansseja ja vuonna 2015 hän perusti oman toiminimen MiunTanssi. Tanssiliikuntaohjaajan 1-tason tutkinnon Mia kävi keväällä 2016.

Ohjaajana Mia on iloinen ja kannustava. Mia opettaa asiat perusteellisesti ja ymmärrettävästi.

Tanssilajien suhteen Mia on kaikkiruokainen, mutta lähimpänä sydäntä ovat lattarit ja swingtanssit. Jokainen laji on silti ihana omalla tavallaan ja suurin nautinto tuleekin, kun saa tanssia kaikkia lajeja monipuolisesti.

Facebook 

Karnevaalisamba, Aikuiset ja Nuoret

ANNUKKA LUOKKALA

Annukka on nelikymppinen sambaan ja tanssiin hurahtanut äiti. Annukka löysi samban seitsemän vuotta sitten, kun päätti etsiä liikuntamuodon, josta saisi apua selkävaivoihin. Hän jäi lajiin heti koukkuun. Annukka jakaa mielellään saamiaan oppeja myös eteenpäin. 

Tunneilla Annukka tykkää hioa tekniikkaa ja yhdistellä muutamia liikkeitä tehden niistä pieniä sarjoja. Annukka pitää sambassa siitä, että se on melko vapaamuotoinen soolotanssilaji. Kiinnostusta lisää lajin kilpailullisuus, joka tuo oman haasteensa harrastukseen. On palkitsevaa huomata kehittyvänsä. 

Sambassa yhdistyy monta Annukalle mieluisaa asiaa: musiikki, tanssi, soitto ja käsityöt. Pukujen teko onkin Annukan suuri intohimo. Parasta sambassa on Annukan mielestä tunne, kun huomaa löytäneensä juuri itselleen mieluisan liikuntamuodon. Annukalle musiikki on inspiraation lähde, eikä hän pysty olemaan liikkumatta hyvää musiikkia kuullessaan.

Annukka ohjaa tunteja GRES Samba el Gambo -sambakoulussa, joka tarjoaa karnevaalisamban tanssin ja soiton perus- ja jatkotunteja Kokkolassa. Sambakoulu on perustettu vuonna 1998 ja on todennäköisesti maailman pohjoisin sambakoulu. 

Facebook Samba el Gambo

www.samba-el-gambo.com

Instagram

Karnevaalisamba, Lapset

MIRELLA VIRKKULA

Mirella on 34 -vuotias, ja hän on aloittanut sambaharrastuksen 2000-luvun alussa. Toiselle paikkakunnalle muuttaessaan harrastus vaihtui hetkeksi muihin tanssilajeihin, mutta samba palasi kuvioihin mukaan Mirellan palattua takaisin Kokkolaan. Hän on ollut mukana kuvioissa taas toista vuotta. Mirellalle samba tuo mukanaan iloa, rytmiä, upeita pukuja ja ihanan yhteisön.

GRES Samba el Gambo tarjoaa karnevaalisamban tanssin ja soiton perus- ja jatkotunteja Kokkolassa. Sambakoulu on perustettu vuonna 1998 ja on todennäköisesti maailman pohjoisin sambakoulu. 

Facebook Samba el Gambo  

www.samba-el-gambo.com 

Instagram