Aikuisten Paritanssitunnit

Paritanssi

Harrastajien Paritanssitunnit, Musiikin rakenne ja tanssirytmit, Kizomba ja Iltabileet, West coast swing, West coast swing Alkeet, Rauhallisesti etenevät paritanssitunnit ja Paritanssia Maahanmuutajille.

Paritanssin harrastajille on tarjolla ainutlaatuinen paketti paritanssia, kehoa ja paria kuunnellen. Tunnit eivät olet tasosidonnaisia. Harrastajatunnit on suunniteltu niin, että eri tasoiset paritanssia harrastaneet oppivat taitoja omalla tasollaan. Mitä enemmän olet tanssinut, sitä enemmän saat tunneista irti. Myös aloitteleville harrastajille on tarjolla kattava paketti uusia taitoja omalla tasollaan. Suomen huippuopettajat Liisa Kontturi-Paasikko ja Hanna Tuominen avaavat maailman nautinnollisempaan tanssiin! Saat oppia musiikin ja tanssin yhdistämisestä ja sen tuomista uusista ulottuvuuksista. Ilmoittaudu mukaan!

West coast swing hurmaa monipuolisella musiikilla. Tätä lajia voi tanssia myös sinun suosikkeihisi. Mahdollisuudet musiikintulkintaan parin kanssa kommunikoiden ovat lähes rajattomat. Tässä lajissa pääset toteuttamaan itseäsi! Testaa myös helposti opittava, sensuelli kizomba, jonka latinalaispohjainen musiikki saa sinut ihastumaan.

Tuntuuko sinusta, että kursseilla edetään liian nopeasti? Rauhallisesti etenevä, ikärajaton tunti on juuri sinulle.

Harrastajat Paritanssi La aamu

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Hitaat 9.30-10.45, Lattarit 11-12.30. Harrastajat Paritanssi La aamupäivän aikana viritellään keho tanssimaan ensin hitaiden tanssirytmien sitkeää ja pehmeää liikettä ja sen jälkeen lisätään mukaan lattarien kehollisia mausteita. Aamupäivä painottuu tanssillisuuden (tanssitekniikka) ja parityöskentelyn opettelemiseen.

Näillä tunneilla saat nauttia Lissun asiantuntevasta ja lämpimän iloisesta ohjauksesta. Opetusta vuosien kokemuksella, vankalla taidolla ja teknisellä osaamisella.

Harrastajat Paritanssi La ilta

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Harrastajat paritanssi La iltapäivän tunneilla pyritään löytämään musiikin rakennetta tukeva tapa tanssia eli lisätään omaan tanssiin elementtejä, joiden kautta tanssista saadaan musikaalista ja vuorovaikutteista. Lattarit: rumba-bolero ja cha cha 15.30-16.45, Hitaat: hidas foksi 17-18.30.

Näillä tunneilla saat nauttia Lissun asiantuntevasta ja lämpimän iloisesta ohjauksesta. Opetusta vuosien kokemuksella, vankalla taidolla ja teknisellä osaamisella.

Musiikin rakenne ja tanssirytmit La

LIISA KONTTURI-PAASIKKO JA JARMO LEPPÄKARI

Musiikin rakenne ja tanssirytmit -tunnilla tutustut rytmiikan peruskäsitteisiin ja musiikin rakenteeseen ja opit ymmärtämään miten pystymme tanssijoina tuottamaan mahdollisimman musikaalista tanssia. Saat kurssilla vastauksia kysymyksiin siitä mikä on musiikin ykkönen, tahti ja fraasi ja miten ne liittyvät tanssimiseen. Lisäksi opit kuulemaan, miten tutut tanssirytmit rakentuvat eli minkälaisia elementtejä soivasta kappaleesta löytyy. Opit ymmärtämään miksi jokin musiikki on foksia ja toinen cha chata tai mitkä ovat tunnusomaisia piirteitä rumba-bolerolle ja beatille.

Kurssilaiset saavat tuntiin liittyvän muistiinpanopohjan itselleen tunnin yhteydessä ja ohjaajat ohjaamiseen liittyvää materiaalia lisäksi kurssin jälkeen.

Tunnit sisältyvät paritanssipaketteihin.

Harrastajat Paritanssi Su aamu

HANNA TUOMINEN

Harrastajat Paritanssi -kurssin sunnuntain aamutunneilla tanssimme avoimessa otteessa teemalla Minä ja Me. Tunnilla perehdyt omaan tanssitekniikkaasi ja vartalon liikkeeseen. Opit lisää parityöskentelystä sekä siitä miten oma liike vaikuttaa yhteiseen liikkeeseen. Tunneilla opit miten toista kuuntelemalla ja ymmärtämällä paremmin saat tehtyä omasta ja yhteisestä tanssista monin verroin nautinnollisempaa. Opittuja asioita voit soveltaa lähes kaikkiin avoimen otteen paritansseihin, mm. bugg ja fusku.

Tunnit soveltuvat sinulle, joka olet jo ensimmäiset askeleesi tanssinut tai olet jo useamman vuoden kuluttanut tanssilattioita. Hanna johdattaa sinut tanssissa ulottuvuuksiin, joista olet voinut vain uneksia.

Harrastajat Paritanssi Su ilta

HANNA TUOMINEN

Harrastajat Paritanssi -kurssin sunnuntain iltapäivän tunneilla tanssimme suljetussa otteessa teemalla Minä ja Me, yhdessä musiikkiin. Pääset parantamaan omaa tanssitekniikkaasi sekä opit vartalon käyttöä suljetun otteen tanssissa, mm. hitaat. Lopuksi opitut asiat liitetään parin yhteiseen liikkeeseen, jotta voimme liikkua yhdessä musiikkiin mahdollisimman miellyttävästi ja saamme yhteisestä tanssista mahdollisimman nautinnollista.

Tunnit soveltuvat sinulle, joka olet jo ensimmäiset askeleesi tanssinut tai olet jo useamman vuoden kuluttanut tanssilattioita. Hanna johdattaa sinut tanssissa ulottuvuuksiin, joista olet voinut vain uneksia.

West coast swing Alkeet

ELINA MAULA

West coast swing Alkeet -tunnit soveltuvat sinulle, joka et ole koskaan aikaisemmin tanssinut lajia. Alkeistunnilla opit lajin perusteita ja saat käsityksen siitä, mitä on west coast swing.

West coast swing on koukuttavan monipuolinen. Se hurmaa monipuolisella musiikilla, josta löytyy suosikkeja jokaiseen makuun. West coast swingiä tanssitaan muun muassa uusimpiin listahitteihin, lyyrisiin balladeihin ja bluesiin. Lajia tanssitaan sekä hitaisiin että nopeisiin kappaleisiin.

West coast swing on vientiin ja seuraamiseen pohjautuvaa, improvisoitua paritanssia, jossa musiikintulkinnalla on suuri rooli. Lajille on luonteenomaista, että viejän lisäksi myös seuraaja voi vaikuttaa paljon tanssin kulkuun. Perusaskel on rullaava, siinä ei ole joustoa. Parin välinen liike on kuminauhamaisen elastista. Tämä laji vie sydämen!

Ilmoittaudu kurssille parin kanssa tai ilman.

West coast swing

HANNA TUOMINEN

West coast swing -tunnit soveltuvat sinulle, joka olet juuri oppinut west coast swingin alkeet tai olet jo useammankin vuoden harrastanut lajia.

Tällä kurssilla perehdymme west coast swingin eri elementteihin ja termeihin. Oletko aina halunnut ymmärtää mitä tarkoittaa esim. stretch, compression, prep, anchor, connection, frame, conversation, posting, musicality tai movement?

West coast swing -kurssilla tarkastelemme aluksi omaa liikettä ja liikkumista. Etenemme parin kanssa yhdessä tehtäviin harjoitteisiin, jotta opimme ymmärtämään miten minun liikkeeni vaikuttaa connectioniin ja pariin. Kurssilla opit keinoja, joilla ymmärrät pariasi paremmin, ja opit miten saat west coast swingin tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä ja hauskemmalta.

West coast swingissä ei ole vain yhtä viejää ja yhtä seuraajaa, vaan tanssi luodaan yhteisenä vuoropuheluna, jossa roolien rajatkin ovat häilyvät. West coast swingin parhaita ja koukuttavimpia puolia ovat juuri parin kanssa improvisoitu musiikintulkinta ja vapaus tehdä tanssista oman näköistä. Hannan rennon iloisessa ohjauksessa opit tapoja tulkita musiikkia ja löydät sen avulla keinoja nauttia yhä enemmän yhteisestä tanssista.

Kizomba

MIA FÖRSTI

Kizomba on helposti opittava, kaunis ja sensuelli paritanssi, jota tanssitaan paljon kiinteässä otteessa lähellä paria. Vahva ja voimakas latinalaispohjainen kizomba -musiikki saa sinut ihastumaan tanssiin.

Rauhallisesti etenevät paritanssitunnit

JARMO LEPPÄKARI JA ELINA MAULA 

Rauhallisesti etenevien paritanssikurssilla edetään vartaloa kuunnellen ja pari huomioiden. Kurssi on ikärajaton, joten kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Opit lavatanssien tavallisimman tanssin foksin perusteet, joilla pärjäät tanssilattialla. Tälle tunnille olet tervetullut, vaikka et olisi koskaan tanssinut askeltakaan tai muuten haluat opetella asioita rauhallisesti edeten.

Paritanssia Maahanmuuttajille

JARMO LEPPÄKARI JA ELINA MAULA

Paritanssi on osa suomalaista perinnettä. Kurssilla opit tuntemaan suomalaista lavatanssikulttuuria, opit ensimmäiset foksin askeleet ja parin kanssa tanssimista.

Valitse ilmoittautumislomake linkin takaa: Soolotanssit, Tanssipaketit ja Paritanssit. Löydät ilmoittautumisesta sekä tunneista lisää tietoa ilmoittautumislomakkeelta. Muista tallentaa tunnukset, jotka ohjelma sinulle lähettää, jotta pääset myöhemmin tarkastelemaan ilmoittautumisiasi.