Ohjaajat

Paritanssiohjaajien tanssitunnit

Ohjaajat Paritanssi Pe ja La, Musiikin rakenne ja tanssirytmit. 


Paritanssiohjaajat pääsevät nauttimaan Dancing Kokkola -festivaaliviikonlopun aikana Suomen huippuopettajien Liisa Kontturi-Paasikon ja Hanna Tuomisen opeista.

Tunneilla perehdytään monipuolisesti sekä suljetun että avoimen otteen lajien vartalonkäyttöön ja sen opettamiseen eritasoisille oppijoille. Pääset parantamaan omaa tanssitekniikkaasi ja parityöskentelyä ja opit lisäämään tanssiisi elementtejä, joiden kautta tanssista parin kanssa tulee nautinnollisempaa ja musikaalisempaa.

Ohjaajille suunnattuihin tunteihin linkittyvät Lissun ja Hannan harrastajien paritanssitunnit, joilla pääset kokemaan miten ohjaajatunneilla käytyjä asioita sovelletaan käytännön opetuksessa. Ilmoittaudu mukaan ja saat ohjaamiseesi uusia, tanssikokemusta syventäviä elementtejä.

Ohjaajat Paritanssi Pe

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Perjantain ohjaajakoulutuksessa Liisa Kontturi-Paasikon luotsaamilla tunneilla opit mitkä ovat tärkeimmät keholliset elementit suljetun otteen lajeissa ja toisaalta lattareissa. Tunneilla käydään läpi vakiotanssinomaisten lajien (esim. foksi ja hitaat) sekä lattarien (rumba-bolero ja cha cha) perusliikkumiseen ja vartalon käyttöön liittyviä elementtejä. Opit ymmärtämään miten, missä vaiheessa ja missä järjestyksessä näitä kehollisia elementtejä tulisi opettaa eritasoisille oppijoille. Kurssilla saat käsityksen siitä, miten vartalonkäytön portaikko rakentuu.

Saat perjantain ohjaajatunneilla läpikäytävistä asioista materiaalipaketin, jonka pohjalta käydään sekä keskustelua että tehdään käytännön harjoitteita. Osallistuessasi lauantain Harrastajat Paritanssi Ilta -tunneille ja sunnuntain Harrastajat Paritanssitunneille, näet miten nämä asiat toteutuvat tai eivät toteudu käytännön tilanteessa.

Ohjaajat Paritanssi La

HANNA TUOMINEN

Lauantain ohjaajakoulutuksessa Hanna Tuomisen tunneilla keskitytään erityisesti swing tansseihin (fusku ja bugg, haluttaessa myös west coast swing) sekä hitaaseen lähiotteen tanssiin.

Koulutuksessa pureudutaan erityisesti parin väliseen kommunikaatioon, vasteisiin, rotaatioihin ja vienti-seuraamiseen. Pohdimme eri swingtanssien elementtejä ja kuinka niitä voidaan opettaa. Teemme harjoitteita joilla voit saada myös oppilaasi harjoituttamaan näitä asioita. Pääset kokeilemaan erilaisia kehonkäyttöä tukevia harjoitteita, joita voit käyttää tukemaan mm. omien oppilaidesi vartalonhallintaa, liikkumista, tasapainoa ja musiikkiin tanssimista.

Ohjaajakoulutuksessa pureudumme myös siihen millaista kieltä opettaessa kannattaa käyttää, jotta oppilaiden oppiminen on entistä helpompaa. Saat vinkkejä millä tavalla voit kommunikoida entistä paremmin oppilaidesi kanssa. 

Musiikin rakenne ja tanssirytmit

LIISA KONTTURI-PAASIKKO JA 

JARMO LEPPÄKARI

Lissun ja Jaskan Lauantain Musiikin rakenne ja tanssirytmit -tunnilla tutustut rytmiikan peruskäsitteisiin ja musiikin rakenteeseen ja opit ymmärtämään miten pystymme tanssijoina tuottamaan mahdollisimman musikaalista tanssia. 

Saat kurssilla vastauksia kysymyksiin siitä mikä on musiikin ykkönen, tahti ja fraasi ja miten ne liittyvät tanssimiseen. Lisäksi opit kuulemaan, miten tutut tanssirytmit rakentuvat eli minkälaisia elementtejä soivasta kappaleesta löytyy. Opit ymmärtämään miksi jokin musiikki on foksia ja toinen cha chata tai mitkä ovat tunnusomaisia piirteitä rumba-bolerolle ja beatille.

Musiikin rakenne ja tanssirytmit -tunti sisältyy molempiin ohjaajille tarjolla oleviin tanssipaketteihin.

Ohjaajatunteihin linkitetyt Paritanssitunnit

Harrastajat Paritanssi La ilta, Harrastajat Paritanssi Su aamu ja Su ilta


Ohjaajatuntien kanssa lomittain olevat Harrastajien Paritanssitunnit on suunniteltu niin, että pääset kokemaan miten ohjaajatunneilla käytyjä asioita sovelletaan käytännön opetuksessa. Valitse siis Ohjaajat Rajaton (Pe-Su) -tanssipaketti, niin pystyt ottamaan kaiken irti ohjaajakursseista.  

Harrastajat Paritanssi La ilta

LIISA KONTTURI-PAASIKKO

Harrastajat paritanssi La iltapäivän tunneilla pyritään löytämään musiikin rakennetta tukeva tapa tanssia eli lisätään omaan tanssiin elementtejä, joiden kautta tanssista saadaan musikaalista ja vuorovaikutteista. Lattarit: rumba-bolero ja cha cha 15.30-16.45, Hitaat: hidas foksi 17-18.30.

Näillä tunneilla saat nauttia Lissun asiantuntevasta ja lämpimän iloisesta ohjauksesta. Opetusta vuosien kokemuksella, vankalla taidolla ja teknisellä osaamisella.

Harrastajat Paritanssi Su aamu

HANNA TUOMINEN

Harrastajat Paritanssi -kurssin sunnuntain aamutunneilla tanssimme avoimessa otteessa teemalla Minä ja Me. Tunnilla perehdyt omaan tanssitekniikkaasi ja vartalon liikkeeseen. Opit lisää parityöskentelystä sekä siitä miten oma liike vaikuttaa yhteiseen liikkeeseen. Tunneilla opit miten toista kuuntelemalla ja ymmärtämällä paremmin saat tehtyä omasta ja yhteisestä tanssista monin verroin nautinnollisempaa. Opittuja asioita voit soveltaa lähes kaikkiin avoimen otteen paritansseihin, mm. bugg ja fusku.

Tunnit soveltuvat sinulle, joka olet jo ensimmäiset askeleesi tanssinut tai olet jo useamman vuoden kuluttanut tanssilattioita. Hanna johdattaa sinut tanssissa ulottuvuuksiin, joista olet voinut vain uneksia.

Harrastajat Paritanssi Su ilta

HANNA TUOMINEN

Harrastajat Paritanssi -kurssin sunnuntain iltapäivän tunneilla tanssimme suljetussa otteessa teemalla Minä ja Me, yhdessä musiikkiin. Pääset parantamaan omaa tanssitekniikkaasi sekä opit vartalon käyttöä suljetun otteen tanssissa, mm. hitaat. Lopuksi opitut asiat liitetään parin yhteiseen liikkeeseen, jotta voimme liikkua yhdessä musiikkiin mahdollisimman miellyttävästi ja saamme yhteisestä tanssista mahdollisimman nautinnollista.

Tunnit soveltuvat sinulle, joka olet jo ensimmäiset askeleesi tanssinut tai olet jo useamman vuoden kuluttanut tanssilattioita. Hanna johdattaa sinut tanssissa ulottuvuuksiin, joista olet voinut vain uneksia.